برای دریافت هر خدمتی

اول قیمت بگیرید!

بازار خدمات سنجاق

بخش دوم 13 راز طبیعی ضد پیری و مراقبت از پوست

تاریخ انتشار :‌ یکشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - دسته بندی : زنده تر
بخش دوم 13 راز طبیعی ضد پیری و مراقبت از پوست

روغن دانه آفتاب­گردان

نام‌گذاری INCI: روغن دانه هلیانتوس آنوس (آفتاب­گردان)

روغن دانه آفتاب­گردان چیست؟

این روغن از طریق خرد کردن دانه­ های گیاه آفتاب­گردان به دست می­ آید.

در چه نوع محصولاتی به کار می­ رود؟ 

محصولات بدون آب کشی با استفاده روزانه مانند کرم­ های گردن و صورت و روغن­ های مخصوص جلوگیری از چین و چروک­ های پوست.

چه کاری انجام می ­دهد؟

روغن دانه آفتاب­گردان حاوی آنتی ­اکسیدان­ های ویتامین E و بتا-کاروتن می­ باشد. این دو ماده به خنثی­ سازی رادیکال­ های آزاد که به سلول­ های پوست صدمه می­ رسانند و به پیری زودرس پوست منجر می­ شوند کمک می­کنند. همچنین آن­ها از پروتئین­ های ساختاری در پوست مانند کلاژن و الاستین محافظت می­ نمایند و لذا از تشکیل چین و چروک­ ها و دیگر نشانه ­های فرسودگی یا پیری پوست جلوگیری می­ کنند.

ویتامین ­ها

ویتامین C

INCI (بسته به شکل): آسکوربیل پالمیتات، آسکوربیل تترا ایزو پالمیتات، و منیزیم آسکوربیل فسفات

ویتامین C چیست؟

ویتامین C یک ویتامین طبیعی قابل حل در آب است (همچنین به فرم های استر که در روغن قابل حل می­باشد نیز وجود دارد). با این که فرم­های زیادی از ویتامین C وجود دارد ولی رایج ­ترین فرم­ های ویتامین C که در محصولات مراقبت از پوست به کار می­ روند دارای پایداری بیشتر و مولکول کوچک­ تر می ­باشند زیرا این فرم­ها بهتر در پوست نفوذ می­کنند مانند آسکوربیل پالمیتات، آسکوربیل تترا ایزو پالمیتات (فرمی از ویتامین C با قابلیت انحلال در روغن) و منیزیم آسکوربیل فسفات.

در چه نوع محصولاتی به کار می ­رود؟

ویتامین C معمولاً در محصولات بدون آبکشی و برخی از محصولات با قابلیت آبکشی مانند کرم­ های دور چشم (همچنین به علت اثرات روشن­کنندگی پوست)، محصولات میکرودرم ابریژن، کرم­های شبانه، مرطوب­ کننده­های صورت و سرم ­های ضد پیری برای صورت که به کاهش چین و چروک­ ها کمک می­کنند و پوست را درخشان ­تر نشان می­ دهند یافت می­ شود.

چه کاری انجام می ­دهد؟

ویتامین C از طریق شرکت در یک واکنش شیمیایی که بین مولکول­ های کلاژن رخ می ­دهد باعث افزایش و تنظیم تولید کلاژن می­ شود. ویتامین C از ساختار پوست حمایت می ­کند و لذا از تشکیل چین و چروک ­ها و افتادگی پوست جلوگیری می­ نماید. همچنین پژوهش ­ها نشان داده­ اند که این ویتامین می­تواند آنزیم­ های تجریه­ کننده کلاژن مانند ماتریکس متالوپروتئیناز (MMP-1) که با عنوان آنزیم کلاژناز-1 نیز شناخته می­ شود را مهار نماید و از این طریق نیز در نگهداری و حفاظت از انعطاف­ پذیری پوست ایفای نقش می­ کند.

علاوه بر مطالب عنوان ­شده، ویتامین C یک آنتی ­اکسیدان قوی محسوب می­شود که از پوست در برابر رادیکال­ های آزاد ناشی از تابش فرابنفش خورشید و دیگر محرک­ های تنش­‌زای محیطی محافظت می ­نماید. این محافظت از طریق خنثی­ سازی و قطع زنجیره رادیکال­ های آزاد انجام می­ شود و در نتیجه می­ تواند از آسیب­ هایی که به تشکیل چین و چروک و فرسودگی پوست منجر می­شوند جلوگیری نموده و آن­ها را کاهش دهد.

ویتامین E

نام‌گذاری INCI (بسته به شکل): توکوفرول و توکوفریل استات

ویتامین E چیست؟

ویتامین E یک ترکیب قابل انحلال در چربی است که به شکل­های مختلفی وجود دارد. رایج­ترین شکل ویتامین E که به طور طبیعی یافت می­شود آلفا-توکوفریل نام دارد که رایج­ترین شکل ویتامین E به کار رفته در محصولات مراقبت از پوست نیز محسوب می­شود.

در چه نوع محصولاتی به کار می ­رود؟

ویتامین E در محصولات روزانه متنوعی با آب کشی یا بدون آب کشی مانند سرم­ ها و روغن­ های بدن و صورت، مرطوب ­کننده لب، بدن و صورت، پاک­ کننده ­های صورت، اسکراب ­ها، شوینده ­ها، و ماسک­ های پاک­ کننده عمقی پوست یافت می­شود. همچنین در کرم­ های شبانه، روزانه، دور چشم، شوینده ­های بدن، کرم­ های حمام، شیرهای حمام، و مواد شوینده دست نیز به کار می ­رود. معمولاً برای کمک به بازسازی و ترمیم پوست به منظور کاهش چین و چروک­ ها از ویتامین E در محصولات ضد پیری استفاده می­شود.

چه کاری انجام می­ دهد؟

ویتامین E مزایای بسیاری برای پوست به همراه دارد که استفاده از آن را در انواع مختلفی از فرآورده­ های مراقبت از پوست توجیه می­ نماید. استفاده اصلی از ویتامین E به عنوان یک آنتی­ اکسیدان می­ باشد. همچنین این ویژگی برای حمایت از انعطاف­ پذیری پوست و جلوگیری از تشکیل چروک­ ها ضروری است.

خاصیت آنتی ­اکسیدان قوی ویتامین E امکان حفاظت از پوست در برابر گونه­ های فعال اکسیژن (ROS، یا رادیکال­ های آزاد)، که در هنگام مواجهه پوست با نور خورشید و آلاینده­ های محیطی به وجود می آیند را میسر می­ سازد. رادیکال­ های آزاد توسط ویتامین E خنثی می­ گردند و زنجیره رادیکال آزاد نیز توسط این ویتامین قطع می­ شود تا از آسیب به پروتئین­ های ساختاری در پوست مانند کلاژن و الاستین جلوگیری به عمل آمده یا این آسیب­ ها به حداقل برسند.

ویتامین A پالمیتات

نام‌گذاری INCI: رتینیل پالمیتات

ویتامین A پالمیتات چیست؟

ویتامین A پالمیتات یکی از مشتقات ویتامین A است که در دسته ترکیبات آلی غیراشباع و انحلال ­پذیر در چربی قرار می­ گیرد و به خانواده رتینوئید تعلق دارد. به علت ماهیت پایدار و همچنین اندازه مولکولی این ترکیب، استفاده از آن در فرآورده ­های مراقبت از پوست رایج است: این ترکیبات می ­توانند به پوست نفوذ کنند و اثرات ضد پیری بیشتری را به همراه داشته باشند.

در چه نوع محصولاتی به کار می­ رود؟

معمولاً در محصولات بدون آبکشی که می ­توان آن­ها را در رژیم­ های روزانه مراقبت از پوست گنجاند یافت می ­شود مانند ژل­ ها، سرم­ ها و کرم­ های شبانه و همچنین کرم­ های ضد چین و چروک دور چشم.

چه کاری انجام می ­دهد؟

شواهد علمی نشان داده­ اند که رتینیل پالمیتات مستقیماً بر متابولیسم کلاژن اثر کرده و تولید کلاژن و رشته ­های کشسان را تحریک می­ نماید. همچنین می ­تواند ضخامت لایه اپی­درمیس (لایه سطحی پوست) را افزایش داده و کلاژن را در پوست فرسوده تولید کند.

علاوه بر رتینیل پالمیتات، رتینول نیز یک آنتی­ ­اکسیدان قوی است که امکان بیوسنتز کلاژن و کاهش بیان آنزیم تجزیه­ کننده پیوندها در کلاژن، موسوم به MMP-1 (کلاژناز 1)، را فراهم می ­سازد.

در نتیجه رتینیل پالمیتات می ­تواند به تولید رشته ­های کلاژن در لایه درمیس (لایه میانی پوست)، تقویت بافت­ ها و بازیابی انعطاف ­پذیری در پوست کمک نماید و لذا (برای مثال) چین و چروک­ های ناشی از مواجه مکرر با نور خورشید را به طور موثرتری ترمیم نموده یا بهبود بخشد.

اسیدها

گلیکولیک اسید

نام‌گذاری INCI: گلیکولیک اسید

گلیکولیک اسید چیست؟

گلیکولیک اسید به گروهی از مواد شیمیایی موسوم به آلفا هیدروکسی اسیدها (با نام مختصر AHA) تعلق دارد. گلیکولیک اسید به طور طبیعی وجود دارد و می­ توان آن را از نیشکر به دست آورد.

در چه نوع محصولاتی به کار می­ رود؟

در محصولات روزانه بدون آبکشی یا محصولات قابل آبکشی مانند سرم­ ها، کرم ­ها و پاک­ کننده­ های صورت و محصولات لایه ­برداری غیرساینده یافت می ­شود.

چه کاری انجام می ­دهد؟

گلیکولیک اسید به عنوان تحریک­ کننده تولید کلاژن و الاستین شناخته شده است و لذا می­ تواند چین و چروک­ های پوست را از بین ببرد. همچنین یک لایه­ بردار قدرتمند است و از این رو بازسازی سلول­ ها در لایه بیرونی پوست را افزایش داده و پوست چروکیده، خشک و تیره را به پوستی درخشان با ظاهری جوان تبدیل می ­نماید.

سالیسیلیک اسید

نام‌گذاری INCI: سالیسیلیک اسید

سالیسیلیک اسید چیست؟

سالیسیلیک اسید به گروهی از مواد شیمیایی موسوم به بتا هیدروکسی اسیدها (که در صنایع آرایشی با عنوان BHA شناخته می­ شوند) تعلق دارد و از پوست درخت بید استخراج می­ شود.

در چه نوع محصولاتی به کار می ­رود؟

در محصولات روزانه بدون آبکشی مانند کرم ­ها، لوسیون­ ها، سرم­ها و پاک­ کننده­های صورت و فرآورده­ های لایه­ بردار غیر ساینده یافت می­ شود.

چه کاری انجام می ­دهد؟

سالیسیلیک اسید مانند گلیکولیک اسید یک لایه ­بردار قوی است لذا سلول­ها را از سطح پوست برداشته و به بهبود رنگ و بافت پوست کمک می­ کند و همچنین چروک­ ها و هایپرپیگمنتاسیون (مانند لکه­ های پیری) را کاهش می ­دهد. به منظور افزایش اثرات ضد پیری محصولات غالباً سالیسیلیک اسید با آلفا هیدروکسی اسیدها ترکیب می­ شود.

 نتیجه ­گیری

تأثیر تمامی این مواد طبیعی بر جلوگیری یا ترمیم نشانه­ های پیری تائید شده است ولی توجه به این نکته مهم است که درصد صحیحی از این مواد بایستی مورد استفاده قرار گیرد تا این اثرات خود را نشان دهند.

این مقاله ترجمه‌ای است از: 13 Natural anti-aging skin care secrets formulators swear by

عکس: Annie Spratt on Unsplash


سنجاق بازار آنلاین خدمات است. کافی است سفارش خود را ثبت کنید تا چند پیشنهاد قیمت از متخصصین دریافت کنید.
سنجاق: بازار آنلاین خدمات