برای هر کاری از متخصصین قیمت بگیرید!

بخش اول 13 راز طبیعی ضد پیری و مراقبت از پوست

تاریخ انتشار :‌ شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - دسته بندی : زنده تر
بخش اول 13 راز طبیعی ضد پیری و مراقبت از پوست

پژوهش­ ها نشان می­ دهند که اندازه مولکول، ترکیب شیمیایی ماده سازنده و نحوه اثر آن همگی در تعیین قابلیت ماده جهت نفوذ به سد محکم پوستی و اثرگذاری در سطوح عمیق­ تر پوست نقش دارند. ما در مقاله حاضر 13 ماده مختلف شامل عصاره­‌ ها، روغن ­ها، ویتامین­ ها و اسیدها (آلفا هیدروکسی و بتا هیدروکسی) را معرفی نموده­‌ایم که فرمولاتورها از قابلیت آن­ها جهت نفوذ به پوست و اثرگذاری در سطوح عمیق پوستی برای جلوگیری و مقابله با فرسودگی پوست مطلع هستند.

ما هر یک از این مواد، نحوه عملکرد آن­ها، و اینکه در چه نوع محصولاتی یافت می­شوند را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

شما به منظور به کارگیری این مواد در محصولات خود و اینکه بتوانید به بهترین شکل از قابلیت ­های آن­ها استفاده نمایید به افزایش مهارت­های خود در زمینه فرمولاسیون­ های مراقبت پوست نیاز دارید.

چای سبز ماچا

نام‌گذاری INCI: پودر برگ کاملیا سیننسیس (چای سبز)

چای سبز ماچا چیست؟

ماچا شکل خاصی از پودر چای سبز است که از لحاظ تاریخی یک نوشیدنی ژاپنی محسوب می­شود. مزایای آنتی­ اکسیدانی این ماده که اخیراً کشف شده است (بیش از خاصیت آنتی­ اکسیدانی چای سبز معمولی و سوپرفودها یا ابرغذاهای دیگر) آن را به ­ماده­ای محبوب برای استفاده در محصولات مراقبت پوست تبدیل نموده است. این ماده مزایای چای سبز را دارا بوده ولی دارای اثربخشی و قدرت بیشتری می­باشد.

عصاره چای سبز معمولی دارای نام‌گذاری "عصاره برگ کاملیا سیننسیس (چای سبز)" بوده در حالی که ماچا دارای نام‌گذاری متفاوتی می­ باشد و با عنوان "پودر برگ کاملیا سیننسیس (چای سبز)" شناخته می­ شود.

در چه نوع محصولاتی به کار می ­رود؟

پودر چای سبز ماچا در محصولات آرایشی با قابلیت آبکشی مانند ماسک­های صورت مورد استفاده قرار می­گیرد. در اینجا نمونه­ای از فرمول ماسک صورت که در آن از ماچا استفاده می­شود ارائه شده است. همچنین ماچا در یک روغن حامل وجود دارد لذا می­توان آن را در دیگر محصولات مراقبت از پوست مانند کرم­های پوستی، لوسیون­ها و سرم­ها به کار برد.

چه کاری انجام می­ دهد؟

ماچا حاوی مقدار فراوانی از ترکیبات پلی­فنولی موسوم به کاتچین ­ها می­ باشد. این ترکیبات ماچا را به یک آنتی­ اکسیدان بسیار قوی تبدیل کرده ­اند. به ویژه آنتی ­اکسیدان ECGC (همچنین موسوم به اپی­گالوکاتچین 3-گالات) موجود در ماچا می‌تواند از زوال سلول­ های پوست جلوگیری نموده و لذا سرعت فرسودگی پوست را کاهش دهد. همانند اکثر آنتی­ اکسیدان­ها، این ویژگی از قابلیت خنثی­ سازی رادیکال­های آزاد در تابش فرابنفش خورشید و دیگر آلاینده ­ها به وجود می ­آید و زنجیره رادیکال آزاد را پیش از آنکه به پوست آسیب برساند قطع می ­کند. به علاوه اثر آنتی ­اکسیدانی این ماده می­ تواند تولید آنزیمی که پروتئین­ های ساختاری در پوست (مانند کلاژن و الاستین) را تخریب می­کند مهار نموده و لذا از تشکیل چین و چروک پوست جلوگیری کرده یا آن­ها را کاهش دهد.

عصاره ریشه شیرین‌بیان

نام‌گذاری INCI: عصاره ریشه ﮔﻠﯿﺴﯿﺮﯾﺰا ﮔﻼﺑﺮا (شیرین‌بیان)

عصاره ریشه شیریان بیان چیست؟

عصاره ریشه شیرین‌ بیان از گیاه گلیسیریزا گلابرا به دست می ­آید. این عصاره از طریق جوشاندن ریشه و تبخیر آب آن تولید می­ شود. طعم شیرین گیاه شیرین‌ بیان از این ماده است.

در چه نوع محصولاتی به کار می­ رود؟

محصولات بدون آبکشی مانند روغن­ ها و سرم­های صورت که "پوست را کامل می­ سازند". همچنین این ماده به علت اثرات براق­کننده و روشن­ کننده در کرم­ها، لوسیون­ ها، میست­ها و روغن­ های پاک­ کننده نیز مورد استفاده قرار می­گیرد.

چه کاری انجام می ­دهد؟

این عصاره حاوی یک ترکیب فیتواستروژنی موسوم به گلابریدین است که موجب تحریک سنتز کلاژن و هیالورونیک اسید می­ شود دو ماده مهم که به جلوگیری از فرسودگی پوست کمک می­ کنند. همچنین گلابریدین عامل خاصیت براق­کنندگی و روشن­ کنندگی این عصاره می­ باشد و پوست مات و خسته را به پوستی شفاف و براق با ظاهری جوان تبدیل می­کند.

به علاوه این عصاره حاوی ترکیباتی مانند گلابرن، ایزولیکوریتیجنین لیکوراسید، ایزولیکوریتین، و لیکوکالکون-آ می­باشد که در مهار فعالیت آنزیم تیروسیناز نقش دارند و به جلوگیری از تولید ملانین که اغلب باعث وقوع هایپر پیگمنتاسیون (لکه‌های پیری) در پوست فرسوده می ­شود، کمک می­ کنند.

عصاره سویا

نام‌گذاری INCI: عصاره دانه گلایسین سوجا (دانه سویا)

عصاره سویا چیست؟

عصاره سویا از دانه­ های سویا به دست می ­آید.

در چه نوع محصولاتی به کار می ­رود؟

معمولاً در محصولات بدون آبکشی یافت می­شود، برای مثال روغن­ها و سرم­ های صورت و گردن، کرم­های دور چشم، مرطوب­ کننده­ های روزانه و کرم­ های شبانه. تمامی این نوع محصولات با هدف آب‌رسانی، رفع افتادگی و سفت کردن پوست به کار می ­روند.

چه کاری انجام می ­دهد؟

عصاره سویا دارای خواص آنتی­ اکسیدانی قوی می ­باشد و می­تواند رادیکال­ های آزاد ناشی از مواجهه با نور آفتاب و دیگر آلاینده­ های محیطی را پیش از آنکه باعث آسیب رساندن به پوست شوند خنثی نماید.

همچنین می­ تواند باعث تحریک تولید هیالورونیک اسید (یک مولکول متصل به آب و موجود در پوست) شود که با برخی از ویژگی­های پیری پوست مانند کمبود آب‌رسانی (به عبارتی پوست خشک و زبر) و از بین رفتن انعطاف­ پذیری (یعنی شکل­ گیری چین و چروک ­ها و خطوط ریز و افتادگی پوست) مقابله می­کند.

به علاوه قابلیت این ماده جهت افزایش تولید کلاژن می­تواند در کاهش چروک ­ها و سفت شدن پوست و غیره نقش داشته باشد.

روغن­ ها

روغن اساسی دانه هویج

نام‌گذاری INCI: روغن دانه دائوکوس کاروتا ساتیوا (هویج)

روغن اساسی دانه هویج چیست؟

روغن اساسی دانه هویج یک روغن اساسی است که از دانه گیاه هویج استخراج می­شود.

در چه نوع محصولاتی به کار می ­رود؟

عمدتاً در روغن ­ها، سرم­ ها و داروها برای مقابله با چین و چروک پوست صورت یافت می ­شود.

چه کاری انجام می­ دهد؟

روغن دانه هویج حاوی یک ماده جالب­ توجه موسوم به کاروتول می­ باشد. تصور می­ شود این ماده که تقریباً 40% از روغن اساسی را تشکیل می­ دهد در ایجاد ویژگی­های جوان­سازی و همچنین سفت شدن و شفاف شدن پوست نقش داشته باشد و لذا آن را به ماده ­ای ایده ­آل برای مراقبت پوست تبدیل می­ کند.

همچنین این روغن سرشار از پیش­ ماده آنتی ­اکسیدانی ویتامین A، یعنی بتا کاروتن، می ­باشد که به ترمیم علائم پیری کمک می­ کند، در برابر آسیب بیشتر از پوست جلوگیری نموده و پوست را مرطوب می ­سازد. این وضعیت با حضور ویتامین‌های C و E بهتر می ­شود. در مجموع این ویتامین ­ها اثرات آنتی­ اکسیدانی قوی از خود نشان می ­دهند و در نتیجه آسیب وارده به پوست را از طریق خنثی ­سازی رادیکال­ های آزاد ناشی از تابش فرابنفش و دیگر آلاینده­ های محیطی کاهش می ­دهند.

روغن دانه انار

نام‌گذاری INCI: روغن دانه پونیکا گراناتوم (انار)

روغن دانه انار چیست؟

روغن دانه انار از طریق پرس سرد دانه انار به دست می ­آید.

در چه نوع محصولاتی به کار می­رود؟

در بسیاری از محصولات بدون آبکشی یا با آبکشی مانند لوسیون بدن، کرم­ ها، ژل­ های حمام و روغن­ های پاک­ کننده مورد استفاده قرار می­ گیرد که همه آن­ها عمدتاً بر جنبه ترمیم و سفت­ کنندگی پوست تمرکز یافته ­اند.

چه کاری انجام می ­دهد؟

روغن دانه انار از اجزای ضد پیری متنوعی تشکیل شده است. این روغن حاوی غلظت بالای الاژیک اسید می­باشد که یک ترکیب آنتی­ اکسیدان است. این ترکیب همانند دیگر آنتی­ اکسیدان­ها از آسیب ناشی از رادیکال­های آزاد در پرتو فرابنفش و آلاینده­ های محیطی جلوگیری می­ کند و آن را به حداقل می ­رساند. با این وجود، این آنتی ­اکسیدان قادر به شفاف ­سازی و براق ­کنندگی پوست ­های تیره و هایپر پیگمنته (اغلب با لکه ­های پیری در پوست سالخورده) نمی ­باشد.

پونیسیک اسید یکی دیگر از اجزای تشکیل ­دهنده این روغن به شمار می ­آید. تصور می­ شود که این اسید در آب‌ رسانی به پوست نقش داشته و پوست را از طریق بازسازی سلول­ ها ترمیم می­ کند. به علاوه باعث تحریک تولید کلاژن و الاستین در پوست می­ شود که در صورت از بین رفتن این پروتئین ­ها پوست شل شده و چروک می­ گردد.

روغن دانه میوه گل رز (رزهیپ)

نام‌گذاری INCI: روغن دانه رزا موشاتا (رزهیپ)

روغن دانه میوه گل رز چیست؟

این روغن از دانه­ های بوته ­های گل رز از طریق فرآیند استخراج با پرس سرد و جداسازی روغن از میوه­ ها و دانه ­ها به دست می ­آید.

در چه نوع محصولاتی به کار می ­رود؟

اغلب در روغن ­های بدون آبکشی صورت و روغن­ های درمانی پوست مورد استفاده قرار می ­گیرد.

چه کاری انجام می­ دهد؟

روغن دانه میوه گل رز سرشار از ویتامین ­ها، آنتی ­اکسیدان­ ها و اسیدهای چرب بوده و از این رو دارای مزایای ضد پیری قابل توجهی می ­باشد. این روغن حاوی ویتامین ­های E، C، F و پیش­ماده ویتامین A می­باشد که در خاصیت آنتی‌اکسیدانی آن نقش دارند. همچنین وجود ویتامین C و Aباعث تحریک کلاژن در پوست می­شود و لذا چین و چروک­ ها را کاهش می ­دهد. ویتامین F که یک اسید چرب است در کنار ویتامین A به بهبود کلی رنگ و بافت پوست کمک می­ کند.

روغن کاملیا ژاپنی (روغن سوباکی)

نام‌گذاری INCI: روغن دانه کاملیا جاپونیکا (کاملیا ژاپنی)

روغن کاملیا ژاپنی چیست؟

این روغن که با عنوان روغن سوباکی نیز شناخته می ­شود از طریق پرس سرد دانه­ های گیاه چای کاملیا اولیفرا به دست می­ آید. از نظر تاریخی این روغن برای مراقبت شخصی در کشور ژاپن به کار می ­رفته است و خواص ضد پیری چشمگیر آن اخیراً توسط کشورهای غربی کشف شده است.

در چه نوع محصولاتی به کار می­ رود؟

روغن­ ها و کرم ­های بدون آبکشی بدن برای استفاده روزانه و همچنین روغن صورت.

چه کاری انجام می ­دهد؟

روغن سوباکی سرشار از اولئیک اسید و مجموعه ­ای از ویتامین­ ها شامل ویتامین ­های A، B، D و E می­ باشد. پژوهش­ ها نشان داده ­اند که این روغن باعث افزایش پروکلاژن می ­شود؛ پروکلاژن در فرآیند تولید کلاژن مورد نیاز می ­باشد.  به علاوه این روغن می ­تواند آنزیم تجزیه­ کننده کلاژن را مهار کرده و لذا انعطاف ­پذیری پوست­ های سالخورده را حفظ نماید. این ویژگی­ ها در اثربخشی روغن کاملیا ژاپنی جهت کاهش چین و چروک­ های پوست نقش دارند.

این مقاله ترجمه‌ای است از: 13 Natural anti-aging skin care secrets formulators swear by

عکس: Katherine Hanlon on Unsplash


سنجاق بازار آنلاین خدمات است. کافی است سفارش خود را ثبت کنید تا چند پیشنهاد قیمت از متخصصین دریافت کنید.
سنجاق: بازار آنلاین خدمات