برای دریافت هر خدمتی

اول قیمت بگیرید!

بازار خدمات سنجاق

کدام روغن پوست را روشن می کند؟

تاریخ انتشار :‌ سه‌شنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۸ - دسته بندی : زنده تر
کدام روغن پوست را روشن می کند؟

سالهای سال روی روغن های معطر و خواص درمانی آنها برای بدن به اندازه عطرشان مطالعه شده است. از درمان سرماخوردگی معمولی گرفته تا ارتقاء بخشیدن سطح مراقبت از زیبایی تان، روغن های معطر در یاری رساندن به بهبود خیلی ار مشکلات سلامتی کاربرد دارند.

حالا ما می دانیم که اگر یکبار از یک یا دو روغن معطر استفاده کنید دیگر نمیتوانید همیشه به یکی شان بسنده کنید. در واقع خیلی راحت می بینید که محو جذابیت عطر این روغن ها و تاثیرات درانی واقعی شان شده اید. گاهی برای همه مان پیش آمده است که به مجموعه روغن هایمان نگاه انداخته و از خودمان پرسیده ایم "این یکی برای چی بود؟".

به همین خاطر هم این فهرست مفید از روغن های معطر برتر (به علاوه یک نکته بدرد بخور) را تهیه کرده ایم تا حال پوستتان را بهتر کنیم. این روغن های گیاهی با عطر فوق العاده شان خواص درمانی ای دارند که می تواند به لایه برداری کمک کند، تولید سلول های جدید را تحریک کند، به عنوان ضد باکتری و ضد میکروب عمل کند، و حتی فرایند پیری پوست را متوقف سازد.

حالا برویم سراغ فهرست ده تایی مان از بهترین روغن های معطر که برای پوستتان مفید هستند:

1 . هلیکریز یا گل بی مرگ

فواید: برای پوست های خشک و متورم، کبودی، بافت آسیب دیده، اثرات آفتاب سوختگی، و بهبود مویرگ های پاره شده عالی است.

نحوه اثربخشی: به این روغن به یک دلیل واقعا منطقی "جاودانه ساز" هم می گویند. اگر از این روغن استفاده کنید، پوستتان نامیرا خواهد شد. این روغن در کمک به بهبود کبودی ها، آکنه، اگزما، بافت آسیب دیده، روساسی، و مشکلات حاد پوستی معروف است.

دلیل اینکه خیلی راجع به این روغن چیزی نشنیده اید این است که هم گرانقیمت بوده و هم رایحه اش بسیار قوی است. به این گیاه، گیاه کاری هم می گویند چون برگ هایش بویی بسیار قوی دارد. اینگونه بگوییم که اگر از کنار یک دشت هلکریز بگذرید خودتان متوجه می شوید که چرا چنین نامی برایش برگزیده اند.

طبق یافته های کلینیک رایحه درمانی، گفته می شود خواص درمانی هلکریز به خاطر وجود دو کتون غیرعادی است –ایتالیدیون و بتا دایکتون است که تنها در این نوع گیاه یافت می شود.

بهتر است این روغن به خاطر عطرش در کرم های مخصوص شب استفاده شود. در این یک مورد باید به ما اعتماد کنید.

  • زیست بوم: فرانسه، ایتالیا، جزیره کورس، بوسنی
  • رسته:گل و سرگل
  • روش عصاره گیری: تقطیر بخاری
  • نوع رایحه: طیف عطری میانه. معروف به گیاه کاری. عطر این روغن قوی، گرم، و علفی است. ممکن است برخی ترجیح دهند این عطر را استشمام نکنند.

2 . اسطوخودوس

فواید: پوست حساس و متورم، اگزما، پسوریازیس، آکنه، و سوختگی.

نحوه اثربخشی: اسطوخودوس ملکه روغن های معطر مفید برای پوست است. در واقع مطالعات مدرن در زمینه رایحه شناسی به لطف علاقه شیمی دان رنه موری گاتفوسی به اسطوخودوس که پس از درمان یکی از سوختگی های او در همین راه بهبود یافته بود، آغاز شد.

تحقیقات نشان می دهند این روغن حاوی آنتی هیستامین (یعنی ضد آلرژی) هم هست. این ماده فعالیت آنتی اکسیدانی را متعادل کرده و خواص آنتی سپتیک و ضد التهابی دارد.

احتیاط: اسطوخودوس خیلی بی خطر است و اغلب انسان ها بدون هیچ مشکلی از آن استفاده می کنند. رعایت احتیاط ایجاب می کند بیش از 8% از این روغن را روی پوست نزنید اما خودم شنیده ام که خیلی ها تا خلوص 25% را بدون هیچ حساسیتی استفاده کرده اند. تحقیقات حتی نشان داده اند که درصدهای بسیار کمتر این روغن مثل 1 و 2% هم نتایج موفقیت آمیزی داشته اند بنابراین بهتر است از کم شروع کرده  اگر مایل بودید اندک اندک دوز مصرف را بالا ببرید.

  • زیست بوم: فرانسه ، بلغارستان، انگلستان، ایالات متحده
  • رسته: سر گل
  • روش عصاره گیری: تقطیر بخاری
  • نوع رایحه: طیف عطری متوسط. تازه، بوی گل، شیرین، علفی. تقریبا با هر ترکیبی خیلی خوب همخوانی دارد.

3 . روغن درخت چای

فواید: برای آکنه، پوست ملتهب، عفونت های قارچی، تنظیم سبوم، آبسه ها، سوختگی، کبودی سرد، پارگی پوست، و شوره سر خوب است.

نحوه اثربخشی: اگر هر کدام از مشکلات خارش، یا پف آلودگی را دارید، احتمالا روغن درخت چای می تواند به شما کمک کند.خوشبختانه روغن درخت چای یکی از آنهایی است که خیلی مورد مطالعه قرار گرفته و برای همه ادعاهایی که راجع به آن شده است، مطالعات زیادی وجود دارد. برخلاف نامی که این روغن دارد، هرگز نباید به چای فکر کنید و آن را بنوشید چون در اثر بلعیده شن بسیار سمی خواهد بود.

درخت چای بومی استرالیاست و قرن ها توسط مردم این منطقه به عنوان دارو مورد استفاده بوده است. روغن معطر این گیاه از دهه 1920 و پس از آنکه شیمی دان آرتور پنفولد بر روی خواص درمانی آن شروع به مطالعه کرد، پرطرفدار شد. او دریافت که روغن معطر درخت چای 11 تا 13 برابر آنتی بیوتیک های آن زمان موثر بود.

وقتی بعدها طی جنگ جهانی دوم آنتی بیوتیک ها کشف شدند، توجه ها به روغن درخت چای کم شد. اما حالا به خاطر توجه دوباره به داروهای گیاهی، روغن درخت چای دوباره سر زبان ها برگشته است.

احتیاط: با استناد به کتاب ایمنی روغن های معطر، حداکثر خلوص قابل استفاده روی پوست، 15 درصد است. اما در یکی از مطالعات موسسه صنعت درخت چای، وقتی نمونه ها از 25% روغن چای به صورت ژل، کرم، و پماد استفاده کردند، هیچ اثری از حساسیت مشاهده نشد. آنها معتقدند حساسیت بیشتر زمانی رخ می دهد که روغن درخت چای همراه با مقدار پراکسید بیشتر استعمال شود.

  • زیست بوم: استرالیا، نیوزلند
  • رسته: برگ ها
  • روش عصاره گیری: تقطیر بخاری
  • نوع رایحه: طیف عطری میانه رو به بالا. تند، گرم، بالزامیک. با اکالیپتوس و اسطوخودوس همخوانی خوبی دارد.

4 . مریم گلی راوید

فواید: اگزما ناشی از اضطراب یا عصبانیت، تورم پوستی، پوست مسن، چین و چروک، تولید سبوم زیاد، پوست خشک و خارشی

نحوه اثربخشی: وقتش رسیده است که چشمتان را رو به مریم گلی راوید باز کنید. داستانی که پشت این نام قرار دارد جالب است اما نه به جالبی خود این گیاه.

در قرون وسطی، سالویا اسکلاریا مشکل بینایی را برطرف می کرد. همین مساله باعث شد کلمه "راوید" (کلری) مخفف دو کلمه "بینایی واضح" شود (هرگز روغن مریم گلی را در چشمتان نریزید). در همان زمان از این گیاه به عنوان طعم دهنده شراب استفاده می شد. یک جایی در همان زمان ها این دو نام با هم ترکیب شدند و مریم گلی راوید متولد شد.

یک واقعیت بامزه دیگر این است که نام لاتین مریم گلی راوید، سالویا اسکلارگا، از کلمه لاتین "سلور" به معنی داشتن احساس خوب و بهبود یاتن می آید.

یک مطالعه که در سال 2012 انجام شد خواص ماساژ درمانی با دو سهم اسطوخودوس، یک سهم مریم گلی و یک سهم مرزنجوش و استعمال خلوص 3 درصدی از این ترکیب برای بهبود درد دوران قاعدگی و دردهای شکمی را نشان داده است.

احتیاط: در مطالعه ای که روی افراد حساس به عطرها انجام شد، مریم گلی راوید تنها با خلوص 25 درصد باعث حساسیت شد. استفاده از خلوص 75 درصدی آن هم برای کسانی که حساسیت ندارند بلامانع است.

  • زیست بوم: فرانسه، آلمان، روسیه، کارولینای شمالی
  • رسته: سر گل
  • روش عصاره گیری: تقطیر بخاری
  • نوع رایحه: طیف عطری متوسط تا پایین. شیرین، علفی، گل مانند، خاکی

5 . لنگ لنگ

فواید: برای پوست چرب و متعادل کرن تولید سبوم، برای پوست های مسن و متورم، و سلامت پوست سر. برای کاهش اضطراب هم عالی است.

نحوه اثربخشی: لینگ لنگ از گیاهی که بومی اندونزی است گرفته می شود. بوی آن شبیه به همان چیزی است که از یک گیاه حاره ای انتظار دارید که کمی هم بوی موز در آن به مشام می رسد.

این روغن نه تنها بویی دوست داشتنی دارد، بلکه در متعادل کردن تولید سبوم، توقف پیری پوست، و یا التیام پوست آسیب دیده معجزه می کند و یک تونر پوست سر به حساب می آید.

تحقیقات نشان داده اند که درمان طبیعی با روغن نارگیل، روغن بادیان رومی، و لنگ لنگ می تواند شپش سر بچه ها را به خوبی از بین ببرد. به علاوه، یک تحقیق که در سال 2018 انجام شد نشان داده است که لنگ لنگ برای کاهش اضطراب و تسکین سیستم عصبی موثر است.

می توان از گل های لنگ لنگ چندین بار عصاره کشی کرد. هربار که عصار گیری انجام شود ترکیب شیمیایی تغییر می کند. 5 درجه از این عصاره وجود دارد که به ترتیب فوق قوی، قوی، ممتاز، درجه دو، و درجه سه نام دارند. رده های فوق قوی و قوی روغن لنگ لنگ که در یک ساعت ابتدای عصاره گیری جمع می شوند در عطرسازی بکار می رود. این درجه ها در ترکیبات فرار (سسکیترپن ها) حتی قوی تر هم می شوند و البته در ترکیبات غیر فرار (استرها، آلدهیدها، الکل ها و غیره)، ضعیف تر.

احتیاط: گرچه دلیلش را نمی دانیم اما دیده شده است که در صورت استفاده از خلوص بالای 8 %، لنگ لنگ موجب حساسیت پوستی می شود. برای رعایت جوانب احتیاط من هیچوقت از خلوص بالای 2% در ترکیباتم استفاده نمی کنم چون عطر بسیار قوی ای دارد.

  • زیست بوم: اندونزی، جزایر متحد، کوموروس، ماداگاسکار
  • رسته: گل ها

روش عصاره گیری: تقطیر تا 6 دفعه. 5 درجه از این عصاره وجود دارد که به ترتیب فوق قوی، قوی، ممتاز، درجه دو، و درجه سه نام دارند. رده های فوق قوی و قوی روغن لنگ لنگ که در یک ساعت ابتدای عصاره گیری جمع می شوند در عطرسازی بکار می رود. این درجه ها در ترکیبات فرار (سسکیترپن ها) حتی قوی تر هم می شوند و البته در ترکیبات غیرفرار (استرها، آلدهیدها، الکل ها و غیره)، ضعیف تر.

نوع رایحه: طیف عطری متوسط تا پایین. گرم، حاره ای، شیرین، سنگین

یک کلام از متخصصان این سایت

راه های بسیاری برای بهره مند شدن از خواص آرامش بخش روغن های معطر وجود دارد. یکی از بهترین راهها، استفاده از دیفیوزر (پخش کننده) است.

6 . صمغ کندر

فواید: برای پوست مسن، خشک، چین و چروک، بافت آسیب دیده، اگزما، آکنه، پوست متورم، خطوط لاغری و چاقی، و جوش های سر سیاه

نحوه اثربخشی: حتی کسانی که هیچ چیز راجع به روغن های معطر نمی دانند هم احتمالا با صمغ کندر آشنا هستند. بله، این همان چیزی است که در داستان های قدیمی حضرت عیسی شنیده ایم. امروزه هنوز از این روغن معطر در مراسم های مذهبی و روحانی سراسر دنیا استفاده می شود.

صمغ کندر را از درخت کندر می گیرند (که بیشتر نوعی بوته است) که در اصل در جنوب عربستان، هند، و آفریقای شمالی می روییده و پیدا کردنش را سخت می ساخته و همین هم باعث شده است که قیمتی باشد.

امروزه صمغ کندر بیشتر در دسترس است اما با این حال تنها مورد از فهرست ماست که برداشت بیش از اندازه از آن موجب نگرانی است.

آنچه که این ماده را اینقدر برای پوست شگفت انگیز می کند، خواص التیامی و جوانسازی آن است. به همین دلیل است که صمغ کندر اینقدر برای تاول، آکنه و جای زخم ها خوب است. همچنین می تواند کمک کند شیارهای ناشی از چاقی و لاغری هم از بین بروند.

  • زیست بوم: سومالی، هند، آفریقای شمالی، عمان
  • بخش گیاه: صمغ
  • روش عصاره گیری: صمغ تقطیری بخاری، صمغ کشی ساده
  • نوع رایحه: طیف عطری متوسط تا پایین. تمیز، تازه، خاکی، چوبی

7 . رزماری

فواید: برای آکنه، تحریک گردش خون، روساسی، و مویرگ های واریسی

نحوه اثربخشی: دیگر قرار نیست این ماده فقط خوراکی باشد. رزماری همان قدر که با پوره سیب زمینی خوب می شود، برای پوست هم خوب است. این ماده کاری می کند پوست گرم شود و گرفتگی ماهیچه ها باز شده و ذهن هم تسکین یابد.

تحقیقی که در سال 2009 انجام شد نشان داد که روغن رزماری موجب برانگیختگی عمدی می شود و باعث می شود نمونه های انسانی خوش مشرب تر، هوشیار، مشتاق، و حتی شاد تر باشند.

از رزماری در آشپزی و داروسازی سنتی استفاده می شده است. همچنین در داستان های فولکلور با جادوگری و قصه های شاه و پریان و فراری دادن روح های شیطانی سروکار داشته است.

همچنین نماد عشق بوده است. رزماری را ثمره عشق و همچنین بهترین هدیه در روز عروسی هم دانسته اند.

احتیاط: رزماری کلا بی خطر است و طبق یافته های یک تحقیق، هیچ نمونه انسانی در اثر استعمال با خلوص 2% دچار حساسیت نشده است. کسانی که فشار خون بالا دارند باید قبل از استعمال خوب تحقیق کنند.

  • زیست بوم: تونس، مراکش، فرانسه، اسپانیا، آفریقای جنوبی
  • رسته: گیاه گلدار / گیاه ، گل
  • روش عصاره گیری:تقطیر بخاری
  • یک کلام از متخصصان این سایت

خیلی از روغن های معطر گران هستند اما مهم این است که همیشه بهترین کیفیت را خریداری کنید. از آنجایی که قرار است این ماده را روی پوستتان بزنید، مقدار کمی از آن هم تاثیر زیادی خواهد داشت.

8 . بذر هویج

فواید: برای پوست متورم، خشکی در اثر سرمای زمستان، پوست چروک، آکنه، جوش های سر سیاه و سر سفید

نحوه اثربخشی: روغن معطر بذر هویج از آنهایی نیست که همه برایش سرو دست بشکنند. به نظرم اگر یکبار بو بکشید دیگر سراغش را نمی گیرید. اما اگر می خواهید چهره تان تغییر مثبتی به خود ببیند و از این رو به آن رو شود، بگذارید بذر هویج معجزه اش را عملی کند. من خیلی ها را دیده ام که از تاثیرات اعجاب انگیز این روغن بر روی پوست خود گفته اند.

یک نکته جالب اینجاست که روغن بذر هویج از گیاهی به نام هویج وحشی، لانه پرنده، یا تور سر ملکه آنه گرفته می شود، نه از هسته گیاهی که خرگوشک ها دوست دارند بجوند.

ترکیب غنی کروتول موجود در روغن بذر هویج رمز خاصیت التیام بخشی این ماده برای پوست است.

احتیاط:خیلی از ادعاهای پزشکی در مورد خاصیت های شفا دهنده روغن بذر هویج موجب بهبود گردش ادرار و دفع مواد زاید از کلیه ها می شود. به همین خاطر هم نباید اگر باردار و یا شیرده هستید از این روغن استفاده کنید. در صورت استفاده با خلوص 4% بی خطر است.

  • زیست بوم: فرانسه، لهستان، هلند، و مجارستان
  • رسته: بذر
  • روش عصاره گیری: تقطیر بخاری
  • نوع رایحه: طیف عطری متوسط. خاکی، گیاهی، چوبی

9 . بابونه رومی / عطری

فواید: برای پوست های خشک و خارشی که نیاز به توجه بیشتر دارند، برای اگزما، پسوریازیس و بریدگی با تیغ.

نحوه اثربخشی: اگر تابحال پیش آمده است که از یک لیوان دمنوش بابونه عطر لذت برده باشید، احتمالا با خواص روغن معطر بابونه عطری هم آشنا هستید. این روغن که برای مدت های طولانی به خواص ضد اضطرابی اش معروف بوده است، یکی از تسکین بخش ترین و بی ضرر ترین روغن های موجود در بازار است. بابونه عطری فقط از بابونه معمولی پر عطر تر است.

آنچه که بابونه عطری را در مقابله با مشکلات پوستی اینقدر موفق می کند، خواص ضد التهابی بسیار موثر و طبیعی آن است. هرنوع پوست متورم یا دچار حساسیت با این روغن معطر درمان خواهد شد.

احتیاط: طبق اعلام اداره سلامت روغن های معطر، در یک تحقیق دیده شده است که آزمایش بابونه روی  50 نمونه انسانی هیچگونه حساسیتی بروز نداده است.

  • زیست بوم: انگلستان
  • بخش گیاه: گل
  • طیف عطری، متوسط
  • نوع رایحه: تازه، قوی، گیاهی
  • روش عصاره گیری: تقطیر بخاری
  • بهترین ترکیبات: با مریم گلی راوید، اسطوخودوس، ترنج، درخت سرو، و نعناع هندی همخوانی دارد.

10 . شمعدانی سرخ

فواید: برای آکنه هورمونی، تسکین درد، گرفتگی ماهیچه، التیام زخم، اختلالات پوستی التهابی حاد، و اضافه کردن کمی رایحه گل مانند به هر چیزی

نحوه اثربخشی: می توانم در وصف شمعدانی سرخ و خواصش برای مراقبت از پوست یک غزل بلند بالا بسرایم و دلیل خوبی برای اینکه همه باید با من موافق باشند دارم. طی چندین نسل از شمعدانی سرخ به عنوان یک گیاه دارویی استفاده شده است. بخصوص در آفریقای شمالی و خاورمیانه که درمانی برای چندین بیماری بوده است.

از رایحه این گیاه معمولا در صنایع عطرسازی و به منظور بیشتر کردن عطر گل سرخ استفاده می شود.

نتایج نشان داده است که شمعدانی سرخ نسبت به داروهای تلقینی خیلی بهتر درد های عمدی و دردهای ناگهانی را تسکین می دهد. روغن شمعدانی در عرض چند دقیقه درد را کاهش می دهد و اثر آن تا چند ساعت ماندگاری دارد.

تراکم روغن شمعدانی به کار رفته در یک تحقیق  100 %، 50%، و 10% بوده است که هر کدام موجب بروز حساسیت شده اند. بنابراین اگر می خواهید در دوزهای بالا از این روغن معطر استفاده کنید باید جوانب احتیاط را رعایت کنید.

شمعدانی رایحه گل مانندی بسیار قوی دارد. به عنوان داروی ضد پیری برای پوست های مسن و به عنوان دارویی برای رفع مشکلات پوستی عالی است. عطر آن بسیار بسیار قوی است و ممکن است موجب سرگیجه شود بنابراین توصیه می کنیم به مقدار بسیار کم از آن استفاده کنید.

  • زیست بوم: چین، آفریقای جنوبی، جزایر متحد، مصر، ماداگاسکار
  • بخش مورد استفاده گیاه: برگ
  • روش عصاره گیری: تقطیر بخاری
  • نوع رایحه: طیف عطری متوسط تا پایین.  گرم، حاره ای، شیرین، سنگین، برانگیزاننده

چند نکته در رابطه با استفاده از روغن های معطر

  • هرگز از روغن های معطر رقیق نشده روی پوست نزنید. بیشتر این روغن ها خیلی قوی هستند و باید با یک ماده پایه مثل روغن، لوسیون،یا ژل حل شده باشند.
  • روغن های لیویی مواد شیمیایی ای دارند که موجب ایجاد حساسیت در برابر نور آفتاب می شود. اگر از آنها استفاده می کنید، در مواد آرایشی ضد آفتابتان کمی از آنها بکار ببرید.
  • کسانی که پوست حساسی دارند، کودکان، و بانوان باردار میزان حساسیت متفاوتی نسبت به روغن های معطر نشان می دهند.

در استفاده از روغن های معطر، به طور کلی رعایت این مقدار خیلی خوب است:

در روغن یا لوسیون صورت: کمتر از 1 درصد

در کرم اطراف چشم: کمتر از 1 درصد

برای بدن: حدود 2 تا 5 درصد

استعمال درمانی: تا 10% (به استثنا لنگ لنگ).

این مقاله ترجمه ای است از: The Top 10 Essential Oils for Gorgeous, Healthy Skin
عکس:‌ Robert Piosik on Unsplash

سنجاق بازار آنلاین خدمات است. کافی است سفارش خود را ثبت کنید تا چند پیشنهاد قیمت از متخصصین دریافت کنید.
سنجاق: بازار آنلاین خدمات